De Nederlandse en Vlaamse Uitleenbibliotheek herbergt meer dan 5.000 boeken: Nederlandstalige literatuur, detectives, vertalingen, poëzie, week- en maandbladen, kinderboeken, video's enz. De Uitleenbibliotheek wordt beheerd door de vrijwilligsters van de Stichting De Lage Landen.
Bekijk hier de lijst van de Nieuwe Aanwinsten.
Foto: detail van de poster voor het 25-jarig bestaan van de Bieb in 2009.
spacer spacer spacer spacer spacer

ZOMERSLUITING 2014

De Bieb is gesloten van 9 juli tot en met 9 september. Op woensdag 10 september kunt u weer terecht voor een mooi boek, een praatje, en een kopje koffie met een koekje!

NIEUWE OPENINGSTIJDEN

De Nederlandse & Vlaamse Uitleenbibliotheek heeft haar opening van de donderdagmiddag, van 17:00 tot 19:00 uur, beperkt tot alleen de derde donderdag van de maand, in overeenstemming met het daarop aansluitende Praatcafé. Openingstijden en -dagen staan ook op de Kalender.

LIDMAATSCHAPSGELD

Vanaf januari 2013 bedraagt het lidmaatschapsgeld voor de Bibliotheek €20,00 per schooljaar (september tot augustus). De eenmalige borgsom van €20,00 wordt teruggegeven bij opzegging van het lidmaatschap.

OPENINGSTIJDEN

Woensdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur
Donderdagmiddag van 17:00 tot 19:00 uur, alleen op de derde donderdag
Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, gedurende het schooljaar

CONTACT

De Bibliotheek wordt gecoördineerd door Prof. Jeannette Koch. Annemarie Pijl coördineert de zaterdagochtend. De e-mail van de Bieb wordt regelmatig gelezen door de vrijwilligsters.
plaats: Souterrain van het KNIR
Via Omero 10-12
00197 Rome
tel. Bieb:
06 32696238 - alleen tijdens openingsuren
mob. J. Koch: 347 1869395- alleen woensdagochtend en donderdagmiddag
mob. A. Pijl: 340 3937074 (zaterdag)
e-mail: biebinrome@gmail.com

MAILINGLIST VAN DE BIEB

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe aanwinsten, vakantiesluitingen, en ander Biebnieuws, kan zich inschrijven op de mailinglist van de Bibliotheek. Let op, de Bieb heeft een nieuw emailadres: biebinrome@gmail.com.

NIEUWE AANWINSTEN EN VERLANGLIJST VOOR NOG AAN TE SCHAFFEN BOEKEN

Er worden regelmatig nieuwe boeken aangeschaft, bekijk de laatste aanwinsten. U kunt ook tips en verzoeken voor aan te schaffen boeken naar de Bibliotheek mailen.

TWEEDEHANDS BOEKEN

De Bibliotheek biedt een aantal boeken, die niet in de collectie passen of die dubbel zijn, voor een symbolisch bedrag te koop aan. Dit zijn bijv. jeugdboeken, reisboeken, kookboeken, detectives, engelstalige romans, boeken over astrologie enz., die u in de hal van de Bibliotheek kunt vinden.