Nieuwsbrief n. 5 van 5 mei 2017

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Koningspaar ontmoet de Nederlandse gemeenschap in Rome op 22 juni
Koningspaar

Onze Koning en Koningin brengen van 20 t/m 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Tijdens een ontvangst op 22 juni willen ze graag kennis maken met leden van de Nederlandse gemeenschap in Rome. Men kan zich hiervoor opgeven via een formulier, er zijn nog plaatsen beschikbaar!

BiciRome 2017: Oranje Fietstocht door Rome
BiciRome 2017

Ter afsluiting van het jaarlijkse driedaagse fietsfestijn in Rome van BiciRoma vertrekt op zondag 7 mei vanuit Piazza del Popolo weer de Oranje Fietstocht: la Pedalata Arancione, in samenwerking met de Nederlandse ambassade. Verzamelen en cornetto party om 9 uur.

"500 jaar na Luther" in de Friezenkerk
Tiemen Brouwer

Gespreksavond op woensdag 10 mei in de Friezenkerk waarbij enkele teksten van Luther worden gelezen, met een inleidend woord over 500 jaar na Luther van p. Tiemen Brouwer, de voormalige rector van de Friezenkerk. Aanvang 19:30, iedereen welkom.

Praatcafé van mei: Bud Rellum over "De Rode Loper voor Oranje"
Bud Rellum

Op donderdag 18 mei zal de voor de organisatie van staatsbezoeken aangestelde diplomaat Bud Rellum uitleggen hoe belangrijk staatsbezoeken zijn als instrument in de buitenlandse betrekkingen, en ingaan op de aandachtspunten voor het bezoek van ons Koninklijk Paar aan Italië.

Planet Holiday cerca animatori turistici con olandese (advertentie)
Planet Holiday

"Planet Holiday cerca animatori per la stagione estiva 2017 per villaggi turistici in Italia e per navi da crociera in rotta nel Mediterraneo, con conoscenza di olandese, con e senza esperienza nel settore dell'animazione turistica o dell'intrattenimento." Meer op het Prikbord.

Nederlandse School in Rome: inschrijven voor komend schooljaar
School

Goed onderwijs in de moedertaal en -cultuur geeft Nederlandse kinderen die opgroeien in een internationale omgeving de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Hun eigen taal en culturele identiteit is daarbij de basis van waaruit zij verder kunnen groeien. Geef je kind die kans!

Nieuwe website Nederlandse Ambassades in de wereld
gebouw Ambassade Rome

De Nederlandse ambassades en consulaten in de wereld hebben sinds april 2017 een gemeenschappelijke wereldwijde website, informatie over Italië is te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie, met informatie over reizen, wonen, werken en zakendoen in Italië.

Goed doel voor je belastinggeld: geef je 5 per mille aan Chernobyl-weeskinderen
Weeskinderen Wit Rusland

De Associazione Piccoli Passi, van o.a. vrijwilligster Anneke van der Ploeg, bekommert zich sinds 2000 om het lot van Chernobyl-weeskinderen in Wit Rusland: vul hun codice fiscale 95027490580 op je belastingformulier in en je zit weer gebeiteld met je geweten.

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?