Sprekers Praatcafé 2015

Il Bello dell'Italia19/03/2015

Maarten van AalderenDe Italianen zelf zijn zeer onder de indruk van de schoonheid van hun land en zijn zeer geraakt, als we die niet respecteren, zoals we onlangs gezien hebben. Wat vinden andere nationaliteiten van Italië?  Maarten van Aalderen vroeg het zijn collega journalisten uit de hele wereld en laat ze aan het woord in zijn nieuwe boek. Daar gaat zijn verhaal in het Praatcafé over. Voor het eerst een praatje in het Praatcafé met een Italiaanse titel. Een veelkleurige kijk op het door ons allen geliefde Italië.

Een blik in de wereld van internationale opsporing19/02/2015

Hester van BruggenHester van Bruggen is Senior Officier van Justitie bij het Landelijk Parket en tijdelijk als liaison magistraat in Rome geplaatst.  Aan de hand van enkele grote, internationale onderzoeken naar o.m. oorlogsmisdrijven zal ze tijdens dit Praatcafé een kijkje achter de schermen geven in de dynamische wereld van internationale opsporing: de mogelijkheden en beperkingen, de keuzes en dillema’s.

PraatcaféHet Praatcafé van februari zal worden voorafgegaan door de Erwtensoepmaaltijd geserveerd door de Nederlandse Vereniging.

Geen Praatcafé wegens omstandigheden15/01/2015

PraatcaféWegens onvoorziene omstandigheden kan het Praatcafé van januari helaas geen doorgang vinden.