Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek

biebWekelijks: woensdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur in de Bibliotheekzaal op de 1e verdieping van het KNIR (Via Omero 10-12, Rome), maar alleen als de ruimte beschikbaar is. Het is aan te raden altijd eerst even na te vragen: epauline@libero.it.
 

Op 5, 12 en 26 april, en op 3 mei 2017 is de Bibliotheekzaal niet beschikbaar.

 

Lidmaatschap: €10,00 per schooljaar, borgsom: €20,00.

 

Voorzetting Bibliotheek in afgeslankte vorm

Vanaf eind 2016 heeft de Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek niet meer de beschikking over het souterrain van het KNIR: na 35 jaar houdt onze Uitleenbibliotheek in de huidige vorm dus op te bestaan. De onderhandelingen met het Istituto di Studi Germanici, in Villa Sciarra, zijn nog steeds niet afgerond. Het gros van de collectie Nederlandstalige literatuur zal worden opgeslagen, in afwachting van verdere ontwikkelingen.
 
Op 14 december 2016 was de Bieb voor het laatst in het souterrain open. Vanaf 2017 is er een kleine collectie van ca. 250 boeken beschikbaar in de bibliotheekzaal op de eerste verdieping van het KNIR. Er zijn prettige zitmeubels, er is een koffiemachine en bij mooi weer kan men op het aanpalende terras terecht.
 

Jeannette KochDe Uitleenbibliotheek ressorteert onder de Stichting de Lage Landen en wordt beheerd door vrijwilligsters. Coördinatrice is Prof. Jeannette Koch.

 

In januari 2016 zijn er nieuwe aanwinsten aan de collectie toegevoegd.