Ambassades

 

Nederlandse vertegenwoordigingen in Rome

Nederlandse Ambassade RomeNederlandse Ambassade en Consulaat bij de Italiaanse Staat,
Nederlandse Ambassade bij de Heilige Stoel / Vaticaanstad
Via Michele Mercati, 8
Tel.: +39 06 3228 6001

 

Afscheid Ambassadeur Joep Wijnands

Joep Wijnands Joep Wijnands, Ambassadeur in Rome vanaf 1 oktober 2015, wordt directeur-generaal van het directoraat-generaal Beleid in opdracht bij het Ministerie van Defensie. De benoeming gaat in op 1 januari 2019. Op 14 april 2018 werd hij tot erevoorzitter van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip benoemd.

Joep Wijnands was sinds 1992 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft sindsdien verschillende functies vervuld op het ministerie (veelal op het terrein van internationaal veiligheidsbeleid en Europese samenwerking) en in het buitenland (o.a. op de ambassade in Boedapest, als Civiel Vertegenwoordiger in Uruzgan en als ambassadeur in Vilnius). Als kind woonde hij vijf jaar in Rome en ging daar ook naar school.

Het Consulaat in Milaan is per 1 januari 2016 gestopt met de afgifte van reisdocumenten, vanaf die datum kan je in Italië alleen nog in Rome terecht voor een paspoort of identiteitskaart.

De beleidsafdeling van Nederlandse ambassade in Rome selecteert twee maal per jaar 3 stagiairs voor een periode van vijf tot zes maanden (februari – juli en september – januari).

Belgische vertegenwoordigingen in Rome

Belgische AmbassadeBelgische Ambassade Italiaanse Staat & Ambassade Heilige Stoel
Via Giuseppe de Notaris 6
00197 Rome
Tel: +39 06 360 9511, rome@diplobel.fed.be

 

ambassades