Ambassades

 

Nederlandse vertegenwoordigingen in Rome

Nederlandse Ambassade RomeNederlandse Ambassade en Consulaat bij de Italiaanse Staat,
Nederlandse Ambassade bij de Heilige Stoel / Vaticaanstad
Via Michele Mercati, 8
Tel.: +39 06 3228 6001


De Nederlandse ambassades en consulaten in de wereld hebben sinds april 2017 een nieuwe website, voor Italië is dit: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie, met informatie over reizen, wonen, werken en zakendoen in het Italië.

De beleidsafdeling van Nederlandse ambassade in Rome selecteert twee maal per jaar 3 stagiairs voor een periode van vijf tot zes maanden (februari – juli en september – januari).

Joep Wijnands Joep Wijnands, Ambassadeur in Rome vanaf 1 oktober 2015, is sinds 1992 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft sindsdien verschillende functies vervuld op het ministerie (veelal op het terrein van internationaal veiligheidsbeleid en Europese samenwerking) en in het buitenland (o.a. op de ambassade in Boedapest, als Civiel Vertegenwoordiger in Uruzgan en als ambassadeur in Vilnius). Hij keert nu terug naar de stad waar hij als kind vijf jaar woonde en naar school ging. 

Het Consulaat in Milaan is per 1 januari 2016 gestopt met de afgifte van reisdocumenten, vanaf die datum kan je in Italië alleen nog in Rome terecht voor een paspoort of identiteitskaart.

 

Belgische vertegenwoordigingen in Rome

Belgische AmbassadeBelgische Ambassade Italiaanse Staat & Ambassade Heilige Stoel
Via Giuseppe de Notaris 6
00197 Rome
Tel: +39 06 360 9511, rome@diplobel.fed.be

 

ambassades