Nederlands Praatcafé te Rome

Al sinds 1989 elke derde donderdag van de maand om 21:00 uur het Nederlands Praatcafé. Een al dan niet bekende Nederlander houdt een praatje over een interessant onderwerp, waarna onder het genot van een hapje en drankje de avond wordt voortgezet.

Vanwege de brand die in december 2018 in het traditionele lokaal Giulio Passami l'Olio  woedde, is het Praatcafé vanaf februari 2019 tijdelijk verhuisd naar Trattoria E’ Passata La Moretta, Vicolo della Moretta 6 (naast de COOP), precies tussen de Via Monserrato en de Via dei Banchi Nuovi en de Via Giulia.

Het praatje begint om 21.00 uur; vanaf 19:30 uur kunt u al eten in de Trattoria. Hierna het traditionele café met korting op de drankjes voor Praatcafé gasten.

Toegang gratis. Iedereen welkom!

Drie columnisten en "De kracht van de column"

PraatcaféOp het praatcafé van 16 mei zullen Maarten Van Aalderen, Aart Heering en Jarl Van der Ploeg, drie “Romeinse” journalisten met gevestigde reputaties, onder het motto De kracht van de column, enkele van hun columns voorlezen, waarna men hierop kan reageren.

Brand in Café Giulio Passami l'Olio

Brand in Giulio Passami l'OlioIn de nacht van 6 op 7 december is er brand uitgebroken in het Café Giulio Passami l'Olio, waar het Praatcafé al decennialang op de derde donderdag van de maand zijn Nederlandse en Vlaamse gasten ontvangt.

Hopelijk kunnen Riccardo en Tiziano hun karakteristieke lokaal gauw weer openen. Steek ze een hart onder de riem op hun facebookpagina: https://www.facebook.com/giuliopassamiloliorm/

Rosita SteenbeekOp het Praatcafé van 15 november vertelde Rosita Steenbeek over haar ervaringen op Lampedusa, in een opvanghuis voor alleenreizende minderjarige asiel-zoekers op Sicilië en in een vluchtelingenkamp in Libanon vlakbij de Syrische grens.

25 jaar Praatcafé RomeHet Praatcafé vierde in 2014 zijn 25-jarig bestaan!
Meer over het allereerste Praatcafé in 1989.
Alle Praatcafé-sprekers vanaf 2005 staan online!

Giulio Passami l'OlioDe enoteca Giulio Passami l'Olio serveert ook maaltijden. Praatcafé-gasten krijgen korting op hun drankjes en gerechten. Na het Praatcafé is er gezellig kroeg.

Marius de Gaay FortmanVanaf mei 2011 is de organisatie van het maandelijkse Praatcafé in handen van Marius de Gaay Fortman. Mail hem met tips, vragen, opmerkingen op praatcaferoma@gmail.com.