Sprekers 2018

Arthur Weststeijn: “Nederlanders in Rome”15/03/2018

Arthur WeststeijnNederlanders in Rome, wie zijn dat eigenlijk en wat komen ze doen? Waarom hebben ze huis en haard verlaten en wat denken ze te vinden in de Eeuwige Stad? Arthur Weststeijn, ex-historicus van het KNIR, schreef een boek over de veelkleurige geschiedenis van Nederlanders in Rome. Vanavond vertelt hij over een paar van de meest opvallende verschijningen, van de tijd van de Batavieren tot die van het Nederlands Praatcafé.

Angelo v. Schaik: “De Italiaanse verkiezingen in maart. En dan?"15/02/2018

Angelo van SchaikOver ruim 4 weken zijn er weer verkiezingen in Italië. Drie partijen die naar de gunst van de stemmer dingen en een ingewikkelde kieswet die verschillende mogelijkheden voor een regering biedt, maar vooral de kans op de onbestuurbaarheid van het land heeft vergroot; Movimento 5Stelle ligt op kop, of wordt Berlusconi wederom de “kingmaker”?? Angelo van Schaik, al 15 jaar journalist in Italië geeft ons zijn visie op wat ons te wachten staat.

Mustafa Marghadi: “Integreren in Italië”18/01/2018

Mustafa MarghadiCorrespondent Mustafa Marghadi kwam hier werken zonder ooit maar een stap binnen de Italiaanse landsgrenzen te hebben gezet. Hij moest zich aanpassen aan een nieuw land en het leren begrijpen om zijn werk te kunnen doen. Hoe gaat men om met nieuwelingen in Italië en hoe bevalt dat? Als  Nederlander met een Marokkaanse achtergrond heeft hij daar zijn heel eigen kijk op.