Open Dag Museum Formello

In het kader van de Giornata Nazionale delle Famiglie al Museo organiseert Iefke van Kampen, directeur van het Museo dell'Agro Veientano,  een Open Dag met activiteiten voor de hele familie in dit Museum dat eigenlijk vanwege restauratiewerkzaamheden gesloten is. Iefke zal beschikbaar zijn voor een korte Nederlandse uitleg bij de verschillende onderdelen van het Museum.

De hele middag zijn er rondleidingen in het Italiaans en elk half uur zijn er diverse kunstworkshops.

Om 15:00 uur: leuke Treasure Hunt met het thema "eten en drinken ten tijde van Kardinaal Chigi".

Om 16:00 uur: aanvang kunstinstallatie Tall Painting die in ongeveer één uur of anderhalf uur zal worden opgebouwd in de binnenplaats van Palazzo Chigi, waarna het ook mogelijk zal zijn hier zelf een mini-versie van te maken, in éen van de workshops. Eigen bijdrage voor deelname aan deze workshops: €10,00 p.p. voor de materialen.

Tevens vertoning van verschillende films over het museumproject en de restauratiewerkzaamheden.

Verder zal het mogelijk zijn "in anteprima" de bijdrage van ons Museum te zien die nu aanwezig is op EXPO 2015 binnen het Etruscans@Expo Project:  Talking Heads at the Museo dell'Agro Veientano.

Voor de kinderen: de postkaarten van het Museum om in te kleuren.

Iefke van Kampen: "Het is dus dé mogelijkheid om (weer) naar het Museum te komen dat al te lang dicht is: achter de schermen zijn we hard bezig en we willen jullie graag betrekken bij dit werk."

 

Bekijk de poster

Toegang gratis (behalve de workshops: €10,00 p.p.).

Wanneer: zondag 4 oktober 2015 om 14:00 uur

Waar: Museo dell'Agro Veientano
Palazzo Chigi
Piazza San Lorenzo, 3Formello

< terug