Inhuldiging Fontana dei Giardini

De in de jaren '30 aangelegde Fontana dei Giardini in het toen nieuwe stadsdeel Flaminia werd twee jaar geleden tijdens een storm zwaar beschadigd door de val van een pijnboom.

De restauratie van deze fontein werd gratis verricht door een vennootschap van de Janssen De Jong groep, en georganiseerd  door de Vereniging Salviamo la Barcaccia, die ook de restauratie en inhuldiging op 14 juni j.l. van de Fontana delle Api organiseerde.

Het tussenliggende, volledig verwoeste, bassin werd gereconstrueerd in Nederland (samen met andere onderdelen van het centrale baluster). Het is hoogstwaarschijnlijk de eerste keer dat een bedrijf rechtstreeks vanuit het buitenland een monument van Rome restaureert.

De feestelijke inhuldiging van deze gerestaureerde fontein in de tuinen van Viale Tiziano, ter hoogte van Viale Cesare Fracassini, zal worden bijgewoond door Locoburgemeester en wethouder van Culturele Zaken, Luca Bergamo, de Opzichter van de Monumentenzorg van Rome, Claudio Parisi Presicce, de Minister van de Nederlandse Ambassade, Joost Klaarenbeek, de Directeur van het Nederlandse bedrijf Koninklijke Woudenberg, dat heeft bijgedragen aan de restauratie, Louis Camps, en door Angela Mannaerts als Voorzitter van de Vereniging Salviamo La Barcaccia (Laten we de Barcaccia redden), die fondsen heeft ingezameld.

Na de opening bieden het uitvoerende bedrijf Meesters In BV (dochteronderneming van Koninklijke Woudenberg Ameide BV), in samenwerking met Tree Bar, een receptie in de Tree Bar, naast de fontein, aan.

RSVP voor de receptie: salviamolabarcaccia@gmail.com.

Tijdens de inhuldiging zullen tevens 200 rode rozen door de Nederlandse rozenkweker Porta Nova worden aangeboden aan het Romeinse volk. Deze rozen zullen gratis naar Rome worden gebracht door het Nederlands transportbedrijf Deij Transport, dat bijna elke dag een vrachtwagen met bloemen naar de Romeinse Bloemenmarkt stuurt. Wellicht worden er nog meer bloemen vanuit Nederland geschonken.

De Nederlandse bloemensector heeft ook nog het idee opgevat om elk jaar bollen aan de Gemeente Rome aan te bieden, die op 2 oktober  - la Festa dei Nonni - door Romeinse grootouders en hun kleinkinderen in het park worden geplant. Dit gebaar zal waarschijnlijk tijdens de inhuldiging bekend worden gemaakt.


Wanneer: vrijdag 14 juli 2017 om 11:00 uur

Waar: Giardini di Viale Tiziano Tuinen ter hoogte van Viale Cesare Fracassini

< terug