Cleveringa-lezing "Mensen zoals u zochten ook..."

Jaarlijkse herdenking van de protestrede van Professor Cleveringa in 1940 tegen het ontslag van zijn joodse collega's van de Universiteit in Leiden. Leidse wetenschappers houden rond 26 november wereldwijd interessante lezingen over actuele wetenschappelijke onderwerpen.

Dit jaar op het KNIR: Prof. Dr. Anske van de Blom, hoogleraar transfusie-epidemiologie en afdelingshoofd bij het Center for Clinical Trasfusion Research van Sanquin en het Leids Universiteitair Medisch Centrum doet onderzoek naar het voorspellen van persoonlijke effecten van medische interventies.

"Mensen zoals u zochten ook...": wat weet de computer beter dan de dokter, en wat juist niet? In cyberspace worden uw persoonlijke gegevens gebruikt om u te voorzien van persoonlijke reclames, nieuws, enz. Kunstmatige intelligentie beinvloedt ons leven. Maar door algoritmes voorgerekende keuzen leiden soms tot foute beslissingen. Hoe zit dat in de geneeskunde?

Deelname is gratis. Gaarne opgeven vóór 15 november bij de organisator Niek van der Graaff: vdgraaff@tiscali.it.

Bij voldoende belangstelling wordt er na de lezing een gezamenlijke maaltijd georganiseerd in een nabijgelegen restaurant. Vermeld evt. belangstelling hiervoor in de aanmelding.

Wanneer: donderdag 23 november 2017 om 19:00 uur

Waar: KNIR
Via Omero 10 - 12
Rome

< terug