Rondleiding Forum Romanum

PersoonlijkRome organiseert een exclusieve Nederlandstalige rondleiding "Het Forum Romanum: theater van publieke zaken".

Gids Sandrina Bokhorst leidt je in ca. 2 uur door de doorgaans gesloten gedeelten van het Forum Romanum: de Basilica Giulia en het plein van de Rostra, met speciale toestemming van de Sovraintendenza.

Altijd al eens willen beleven wat de volkstribunen op de Rostra meemaakten? Je een Cicero wanen voor een 45-koppige jury en een publiek van duizenden in de Basilica Giulia? Nu is je kans: met exclusieve toestemming van de archeologische autoriteiten stappen we 'over de hekjes'. Rechtspraak, politiek, redevoeringen, maar ook religie, roddel en relletjes waren publieke zaken. Het Forum was het theater. In een wereld waarin weinig communicatiemiddelen zijn, is spreken in het openbaar een cruciaal instrument van beïnvloeding. Uitgebreid bespreken we de werking van recht en politiek in de praktijk, op de fysieke plek waar het allemaal gebeurde. Kunnen we in onze wereld, waarin het persoonlijke ook steeds meer publiek wordt, lering trekken uit de lessen van Cicero, Caesar en andere hoofdrolspelers op het Forum? Met de aanwezigen, waaronder eminence grise van de Nederlandse advocatuur mr. Leo Spigt, kunnen we daarover na afloop van gedachten wisselen (niet in de prijs inbegrepen).

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de oudheid, maar ook die vandaag de dag te maken heeft met recht, overheid en media, in Nederland of in Italië.

Kosten: €12,50 + ticket voor het Forum €14,00 (of €12,00 aan de kassa gekocht).

Info en aanmelden: sandrina@persoonlijkrome.nl, tel: 3281739067

 

Wanneer: zondag 19 november 2017 om 14:00 uur

Waar: Forum Romanum

< terug