Conferenza 'Crescere con più lingue, ecco il futuro!'

De Stichting De Lage Landen organiseert ter viering van het 35 jarig bestaan van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip een conferentie over meertaligheid bij kinderen in het Italiaans door de schrijfster Marinella Orioni.

Scarica il pdf della conferenza (in italiano).

In deze tijd van globalisering groeit het aantal internationale gezinnen en worden kinderen steeds vaker meertalig opgevoed. Wetenschappelijke onderzoek bevestigt dat meertalig opgroeien allerlei voordelen oplevert. Zo zijn meertalig opgevoede kinderen flexibeler, switchen ze moeiteloos van de ene naar de andere taal en bouwen ze een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling.

Na haar studie in de toegepaste taalwetenschappen en haar Master Nederlands, schreef Marinella Orioni twee boeken over meertaligheid bij kinderen ("Meertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn", en "Het meertalige kind. Een eerste kennismaking"). Tevens was ze verbonden als docente Nederlands aan de Université Lille 3 en aan het Institut Néerlandais in Parijs.

Marinella is Nederlandse van Italiaanse afkomst, moeder van twee drietalige kinderen en al jarenlang gesetteld in Parijs.

Allen welkom, vrije toegang.

Voertaal: Italiaans

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Rome.

Op zaterdag 10 februari: Nederlandstalige workshop op de Nederlandse School in Rome.

Per info: 9febbraio2018@gmail.com.

(Foto: Frank Ruiter)

Wanneer: vrijdag 9 februari 2018 om 17:30 uur

Waar:

Istituto Italiano di Studi Germanici
Via Calandrelli, 25 
Villa Sciarra
Roma

< terug