Onthulling Fontana dei Libri

De gemeente Rome onthult, in aanwezigheid van loco-burgemeester Luca Bergamo, Sovrintendente Claudio Parisi Presicce, vice-ambassadeur Joost Klarenbeek van de Nederlandse ambassade in Rome en de initatiefnemers van Wij Zijn Romeinen, de Fontana dei Libri (de ‘Boekenfontein’), die met de opbrengst van de Nederlanse benefietactie Wij Zijn Romeinen is gerestaureerd.

De benefietactie is een reactie op de schade aan de Fontana della Barcaccia voorafgaand aan de wedstrijd AS Roma – Feyenoord in februari 2015.

De Fontana dei Libri ('Boekenfontein') in de Via degli Staderari ligt op een drukke route van Piazza Navona naar het Pantheon. Dagelijks komen er veel toeristen langs, maar omdat de fontein tussen de Italiaanse Eerste Kamer en de beroemde koffiebar Sant’Eustachio ligt, is het ook een plek waar toeristen en Romeinen samen komen.

Rome beschikt over een uitgebreid netwerk van gratis drinkwaterfonteintjes. De Fontana dei Libri is een van de populairste plekken voor een slokje water. Omdat de jonge initiatiefnemers van Wij Zijn Romeinen doorgaans het Nederlandstalige tijdschrift Roma Aeterna maken is er specifiek gekozen voor de restauratie van de ‘Boekenfontein’ die het belang van drukwerk benadrukt.

Meer informatie over de inauguratie van de Fontana dei Libri op https://romaaeterna.nl en op facebook.com/wijzijnromeinen.

 

Wanneer: vrijdag 26 januari 2018 om 12:00 uur

Waar: Via degli Staderari
Rome

< terug