Nieuwsbrief n. 4, april 2019

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Nieuwe Nederlandse ambassadeur: Joost Flamand
Joost Flamand

Op 1 april 2019 is dhr. Joost Flamand aangetreden als Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Rome. Hij was tot zijn aantreden werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken als Directeur Integratie Europa / plv. Directeur-Generaal Europese Samenwerking.

Borrelen in Rome nummer 14
Suzanne Gits

Op vrijdag 5 april keert de maandelijkse Borrel terug naar Trentatrè in Testaccio, georganiseerd door Suzanne Gits. Entree: € 9,00 (incl. een consumptie & uitgebreid buffet), betalen aan de bar. Info en opgeven op Facebook: Borrelen in Rome, of bij borreleninrome@gmail.com.

De beste start voor je kind: presentatie op de Nederlandse School (herinnering)
Annette van der Knaap

Op zaterdag 6 april om 09:45 uur kunnen ouders en belangstellenden de presentatie van Annette van der Knaap De beste start voor je kind in de gymzaal van de Zwitserse School bijwonen, over jeugdervaringen als fundament voor een gelukkig en gezond leven. RSVP.

Tot 11 april: Tulpen plukken op TuliPark
Tulipark

Tot 11 april kun je op de tweede editie van TuliPark weer vele variëteiten  tulpen bewonderen, bij de toegangsprijs zijn 2 zelfgeplukte tulpen naar keus inbegrepen. Dagelijks open van 09:00 tot 19:00 uur. Op 30 maart hebben de kinderen van de Nederlandse School er tulpen geplukt!

Kindermusical Zwitserse School
Kunterbunt

Op zaterdag 13 april voeren de basisschoolleerlingen van de Zwitserse School in Rome hun musical 'Felicitas Kunterbunt' op, in het Teatro Italia om 17:30 uur, op 10 minuten lopen van de Zwitserse School, of metro B Policlinico. Toegang: €5 kinderen, €10 volwassenen. RSVP.

Praatcafé op dinsdag 23 april
Henkjan Ormel

Op het Praatcafé van dinsdag 23 april (dus niet donderdag 18 april) spreekt FAO veterinair adviseur en Europees kandidaat Henkjan Ormel over “Europa, Quo Vadis?”. Weer in Trattoria E' Passata la Moretta, in Vicola della Moretta 6, op 4 minuten lopen van het oude lokaal. Gratis toegang.

Koningsdagreceptie Ambassadeur
Koningsdagreceptie

Alle ouders van de kinderen van de Nederlandse School 't Kofschip zullen ook dit jaar een uitnodiging ontvangen van de Nederlandse Ambassade voor de Koningsdagreceptie op de residentie van de Ambassadeur op 30 april! Er worden nog ouders-vrijwilligers gezocht voor de stand van de School.

Stichting Nederlanders buiten Nederland
SNBN

De nieuwe site van de onlangs opgerichte belangenvereniging voor Nederlanders in het Buitenland, Stichting Nederlanders buiten Nederland is in de lucht. Doel: inspraak en verandering in politiek Den Haag. Er worden vrijwilligers als regionale vertegenwoordigers gezocht.

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.