Nieuwsbrief n. 12 van 6 december 2018

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Laatste Borrel in Rome in 2018
Borrelen in Rome

De laatste Borrel in Rome van 2018, op vrijdag 7 december, wordt weer in Bar Trentatre, in Testaccio, gehouden. Entree: €9,00 (incl. een consumptie & uitgebreid buffet), betalen aan de bar. Georganiseerd door Suzanne Gits, meer op facebook: BorreleninRome

Kerstsamenzang Friezenkerk
Kerstsamenzang

Op zaterdag 15 december: traditionele Kerstsamenzang in de Friezenkerk, in samenwerking met de Nederlands-Italiaanse Vereniging in Rome. Dit jaar in een nieuwe opzet: de kinderen gaan als ‘herders’ en ‘koningen’ op zoek naar het kind in de kribbe. Met fotograaf!

Nederlands voor Italianen: nu ook voor gevorderden
Nederlands voor Italianen

Op zaterdag 19 januari start de cursus Olandese per Italiani voor gevorderden, naast die voor beginners en intermediate. Om de zaterdag twee uur les op de Zwitserse School (metrohalte B Policlinico), georganiseerd door de NL School. Er is nog plaats!

Afscheid Ambassadeur Joep Wijnands
Joep Wijnands

Ambassadeur Joep Wijnands is benoemd tot directeur-generaal van het directoraat-generaal Beleid in opdracht bij het Ministerie van Defensie, vanaf 1 januari 2019. Hij is sinds augustus 2015 ambassadeur in Rome en vanaf 14 april 2018 erevoorzitter van de Nederlandse School

Kerstmarkten in Rome
Kerstmarkten

Op Wanted in Rome staat een mooi overzicht van alle beroemde en minder bekende kerstmarkten in Rome in de periode van 4 december tot en met 6 januari. Er zijn er meer dan je zou denken: van de traditionele Mercato della Befana op Piazza Navona tot in de buitenwijken.

Update discussie dubbele nationaliteit
Eelco Keij

Eelco Keij, die zich al jaren sterk maakt voor Nederlanders in het buitenland, geeft op zijn gelijknamige site een goed overzicht van de stand van zaken over de dubbele-paspoort-discussie in Nederland in de afgelopen zeven jaar, en de daarbij opkomende vragen.

Nieuwjaarsborrel voor NLers in Rome
prosecco

Iedereen welkom, ook kinderen en niet-Nederlanders, op de Nieuwjaarsborrel 2019 voor Nederlanders in Rome e.o.: op zaterdag 12 januari, van 19:30 tot 23 uur in La Dogana (Gazometro). Prijs €15 p.p., voor 2 drankjes en veel oosterse hapjes. RSVP!

Beste wensen voor 2019
vuurwerk

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2018. De eerste nieuwsbrief van 2019 komt rond 9 januari uit. Kent u nog mensen die hem ook graag willen ontvangen, verwijs ze dan naar deze bladzij. Hier kunt u zich ook uitschrijven (liever niet...!). Tot volgend jaar!

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.