Nieuwsbrief n. 2, februari 2019

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Naar de Van Gogh-film met juf Johanna
Van Gogh film

Juf Johanna gaat op dinsdag 12 februari om 17u met enthousiaste (oudere) leerlingen en ouders van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip naar de film At Eternity's Gate over Van Gogh in Cinema Eden (Via Cola di Rienzo). Ook kinderen van buiten de School zijn welkom! Graag opgeven.

Opening E' Passata La Moretta
Praatcafé

Na de brand in december in de enoteca Giulio Passami l'Olio, decennialang vaste stek van het maandelijkse Praatcafé, opent uitbater Riccardo Tiberi op zaterdag 16 februari een nieuw lokaal: Trattoria E' Passata La Moretta, op 4 minuten lopen van het oude lokaal.

Tot 9 maart: dagelijkse SPQR-wandelingen
SPQR

Voor wie hier al jaren woont, en voor nieuwkomers: de Vlaamse SPQR-Vereniging voor Rome-liefhebbers organiseert tot 9 maart bijna dagelijks wandelingen in het Nederlands door het historische centrum van Rome. Vrije bijdrage voor leden, €10 voor niet-leden.

Vacature medewerker project Duurzame Mobiliteit
Nederlandse Ambassade Rome

De Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de Nederlandse expertise op het terrein van duurzame mobiliteit in Italië extra zichtbaarheid gaat geven via een tweejarig project. Sluitingsdatum 12 februari.

Stemmen vanuit het buitenland
Europees parlement

Om mee te doen aan de Europese verkiezingen van a.s. 23 mei, kan men zich voor 11 april registreren in het kiesregister voor Nederlanders buiten Nederland, om naar keuze per post, per volmacht of met kiezerspas te stemmen.

Maartse borrel!
Borrelen in Rome

Op vrijdag 1 maart viert Borrelen in Rome zijn eerste verjaardag en keert terug naar waar het begon: Bar Del Fico, bij Piazza Navona. Elke maand borrelen op zijn Italiaans met de Nederlandse gezelligheid. Meer op Facebook: Borrelen in Rome, of bij borreleninrome@gmail.com.

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.