Nieuwsbrief n. 6 van 5 juni 2017

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
KNIR debat: Talenti d'Italia fra l'Italia e i Paesi Bassi
Maarten van Aalderen

Tijdens een debat op dinsdag 13 juni, met regisseur Stefano Odoardi, KNIR Directeur Harald Hendrix en Roberta d'Alessandro presenteert De Telegraaf-journalist Maarten van Aalderen zijn nieuwe boek Talenti d'Italia, ingeleid door KNIR kunsthistoricus Arthur Weststeijn. RSVP.

Film op het KNIR
Federico Fellini

Donderdag 15 juni vertoont het KNIR de film Il più bel film mai fatto "Il viaggio di G. Mastorna" di Federico Fellini, een documentaire over een film die Fellini had willen maken, maar waar het nooit van is gekomen. In het Italiaans met Engelse ondertitels. RSVP.

Praatcafé van juni: "Italiaanse Talenten" met Maarten van Aalderen
Maarten van Aalderen

Op het Praatcafé van donderdag 15 juni zal Maarten van Aalderen over zijn nieuwste boek, Talenti d'Italia, vertellen: 21 interviews met jonge Italiaanse mannen en vrouwen, die het op eigen kracht ver hebben geschopt in het buitenland. Vrije toegang, allen welkom!

Open Garden Day KNIR
Open Garden Day KNIR

Op vrijdag 16 juni stelt het KNIR zijn in de jaren '30 in Renaissance-stijl aangelegde tuinen, die normalerwijs niet toegankelijk zijn, open voor het publiek. Met een inleiding door het hoofd Kunstgeschiedenis van het KNIR, Arnold Witte, gevolgd door een rondleiding. RSVP.

Slotfeest Nederlandse School
Slotfeest

Op zaterdag 17 juni sluit de Nederlandse School in Rome, 't Kofschip, het schooljaar af met een slotfeest met een museumbezoek en spelletjes in het park van Lycée Chateaubriand voor de kinderen. Afsluiting met een hapje en drankje voor de kinderen, hun ouders, en de juffen.

Beëdigde vertalingen en legalisatie NL< >IT en NL< >EN (advertentie)
Intermedit

De hoogopgeleide vertalers van vertaalbureau Intermedit, in Marino, garanderen de hoogste kwaliteit in beëdigde vertalingen van en naar zowel Nederlands als Italiaans. Vele vakgebieden: juridisch, medisch, technisch, verzekeringspolissen, maar ook cv's, diploma's enz. 

Petitie voor het behoud van ons Nederlanderschap
Nederlanderschap

Teken de petitie van Eelco Keij aan de Tweede Kamer voor het behoud van ons Nederlanderschap! Nu verliezen Nederlanders automatisch en direct hun Nederlanderschap als ze een andere nationaliteit aannemen, met slechts enkele beperkte uitzonderingen.

De hele zomer door: Estate Romana 2017
Estate Romana 2017

Heel juni, juli en augustus kun je je hart ophalen aan de culturele activiteiten van de Estate Romana, die al vanaf 1977 elke zomer worden georganiseerd: met o.a. films, theater, klassieke en rockconcerten door heel Rome. De volgende nieuwsbrieven komen half juli en eind augustus uit.

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?