Nieuwsbrief n. 10 van 2 november 2017

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
PWA Conferentie: "Te vrouwelijk - of juist niet?"
Paul Vandenbroeck

Onder de titel Too Feminine or not Feminine Enough? How authenticity can get women to the top organiseert de Professional Womens Association in Rome op woensdag 15 november een conferentie met de Nederlandse leadership expert Paul Vanderbroeck over vrouwen aan de top. RSVP.

Cleveringa-lezing: "Mensen zoals u zochten ook..."
Anske van de Blom

Op donderdag 23 november houdt de Leidse Prof. Dr. Anske van de Blom op het KNIR de jaarlijkse lezing ter herdenking van de protestrede van Prof. Cleveringa in 1940. De lezing "Mensen zoals u zochten ook..." gaat over computers en geneeskunde. Gratis deelname, RSVP vóór 15 november.

Pietenfeest op de Nederlandse School
Pietenfeest

Op zaterdag 25 november van 13 tot 14:30u viert de Nederlandse School in Rome het Pietenfeest, ook voor kinderen die niet naar de Nederlandse School gaan! Met spelletjes, liedjes, strooigoed en een kleine verrassing. Deelname gratis. Opgeven en info bij school@nederlandersinrome.net.

Theatervoorstelling: "Wie is de echte Italiaan?"
Marleen Scholten

Marleen Scholten reconstrueert in Wie is de echte Italiaan?, samen met 9 nieuwe landgenoten, de Assemblea del Condominio in haar nieuwe woonplaats Milaan, in de hoop hier de Italiaanse volksaard te doorgronden. Op 24 en 25 november in het Teatro Biblioteca Quarticciolo (Prenestina).

Activiteiten Nederlandse Vereniging in december
Kersttafel

Op 2 december komt de Italiaanse Sinterklaas naar de residentie van de Ambassadeur om met de kindertjes van leden en niet-leden zijn verjaardag te vieren. Op 16 december de jaarlijkse Kerstsamenzang in de Friezenkerk, met een gelegenheidskoor waar iedereen aan kan deelnemen.

Dubbele nationaliteit weer in zicht!
NL paspoort

Goed nieuws over de dubbele nationaliteit: in het regeerakkoord legt het nieuwe kabinet zich vast om de mogelijkheid van het bezit van meerdere nationaliteiten te verruimen. De petitie Eens Nederlander Altijd Nederlander, die velen van ons getekend hebben, was dus niet voor niets!

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?