Nieuwsbrief n. 10 van 1 oktober 2018

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Borrelen in Rome
Borrelen in Rome

Vrijdag 5 oktober: maandelijks borrelen op leuke en wisselende locaties in Rome. Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer, want wat is er nou leuker dan samen op het leven te proosten! Suzanne & co zijn nog op zoek naar een nieuwe locatie. Hou facebook BorreleninRome in de gaten!

Start nieuwe cursussen Nederlands voor Italianen
Nederlandse les

Op zaterdag 6 oktober start de cursus Nederlands voor Italianen van de Nederlandse School in Rome weer: om 9u gaat de bel voor de intermediates, om 11u starten de beginners. De lessen van 2 uur zijn om de week op de Zwitserse School, bij metrohalte Policlinico. Opgeven kan nog!

Porte Aperte KNIR
Porte aperte

T.g.v. de opening van het nieuwe academische jaar stelt het KNIR op woensdagmiddag 10 oktober, zijn prachtige tuinen en het elegante gebouw, met het gerenoveerde souterrain, waar voorheen de Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek zetelde, open voor het publiek. RSVP.

Oecumenische gespreksgroep
Dag Hammarskjold

De Oecumenische gespreksgroep o.l.v. diaken Kees van Duin komt op woensdagavond 10 oktober weer bijeen in de Friezenkerk, om te spreken over het geloof en christen zijn in deze tijd, m.b.v. het boek “Merkstenen” van Dag Hammarskjöld. Allen welkom.

Pannenkoekenmiddag
Pannenkoeken

De Nederlands-Italiaanse Vereniging in Rome houdt op zaterdag 13 oktober op de zorgboerderij La Fattoria Verde haar jaarlijkse pannenkoekenmiddag. Met rondleiding door de boerderij en een vrijmarkt. Opgeven verplicht, voor 8 oktober: mail naar nivac.rome@gmail.com.

Kasteelvrouwenetentje voor goed doel
Kasteelvrouwen

Op donderdagavond 17 oktober komen de Nederlands sprekende vrouwen in de Castelli Romani weer bijeen voor hun benefiet-etentje bij een van de deelneemsters thuis. Bijdrage: €15 (of meer!). De opbrengst gaat 100% naar de Associazione Piccoli Passi Onlus. Info hier.

Praatcafé met Siebren Venema
Siebren Venema

Op het Praatcafé van donderdag 18 oktober vertelt Siebren Venema in zijn praatje "Iepen Mienskip: Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa" hoe Leeuwarden de titel van "Culturele Hoofdstad van Europa 2018" in de wacht heeft gesleept. Toegang gratis, allen welkom.

Stages op de Nederlandse Ambassade in Rome
Nederlandse Ambassade Rome

De Nederlandse Ambassade in Rome zoekt stagiairs op verschillende beleidsterreinen voor februari - juli 2019, die zich willen inzetten voor Nederland, met brede interesse en met kennis van het Italiaans. Aanmelden kan tot 15 oktober.

Nieuwsbrief van www.nederlandersinrome.net
leven - wonen - werken in Rome


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.