VO-leerkracht gezocht

Dianne Di Benedetto op 01-07-2018:

De Nederlandse School in Rome 't Kofschip, http://www.nederlandseschool-rome.org, is op zoek naar een gemotiveerde VO-leerkracht, die van september 2018 tot en met juni 2019 op zaterdagochtend 3 uur les wil geven, in het gebouw van de Scuola Svizzera di Roma (Via Marcello Malpighi 14), en/of 2 uur op woensdagmiddag op St. George's International School op de Via Cassia.

De leerkracht:
• organiseert zelfstandig lessen in de Nederlandse taal en cultuur aan gecombineerde groepen en zorgt daarbij voor een plezierige en veilige leeromgeving in de klas,
• houdt zich op de hoogte van vernieuwingen in het onderwijs,
• levert een bijdrage aan de organisatie van evenementen, aan het op peil houden van leermiddelen, bibliotheek en lesmateriaal.

Profiel
De leerkracht is in het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor het VO. Eventueel komen ook kandidaten in aanmerking waarvoor vrijstelling aangevraagd kan worden.

De voorkeur gaat uit naar een leerkracht:
• met onderwijservaring en –affiniteit, zo mogelijk in het lesgeven in Nederlands als tweede taal bij voorkeur in het buitenland,
• die ervaring/kwalificaties heeft op het gebied van zelfstandig werken en bij voorkeur ook met gedifferentieerd lesgeven in combinatieklassen,
• die een sterk gevoel heeft voor eigen verantwoordelijkheid, initiatieven neemt, besluitvaardig is, goed kan improviseren, flexibel en optimistisch is.

Ervaring op een NTC-school is gewenst, maar geen voorwaarde.

Eenmaal in de twee jaar mag de leerkracht deelnemen aan de bijscholing in Nederland van de NOB (Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland).

Er is geen financiële ondersteuning voor huisvesting mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Coördinator van de School, Dianne di Benedetto:

E-mail: school@nederlandersinrome.net

< terug naar overzicht

werk-aanbod