Nederlandse School en Cultuur: Stichting De Lage Landen

De Stichting De Lage Landen heeft o.a. als doelstelling "het bevorderen van de belangstelling voor de Nederlandse taal, literatuur en cultuur [...] in Rome en omgeving".

De Stichting ontplooit de volgende culturele activiteiten voor de Nederlandstalige gemeenschap in Rome:

  • De Nederlandse School te Rome 't Kofschip

't KofschipDe Nederlandse School 't Kofschip ressorteert sinds 1982 onder de Stichting De Lage Landen, om een van de doelstellingen van de Stichting te realiseren: "het onderwijs in de Nederlandse taal aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen", zowel in klassikaal onderwijs als in privélessen.

facebook De Nederlandse School in Rome 't Kofschip is ook op Facebook!

Inschrijvingen schooljaar 2018 - 2019

inschrijfSchrijf uw kinderen op tijd in voor het volgende schooljaar met dit inschrijfformulier. Gebruik één formulier voor elk kind. U ontvangt een automatische bevestiging met de ingevulde gegevens.

 

  • Culturele activiteiten

De Activiteitencommissie i.o. van de Stichting zal gedurende het jaar een aantal culturele activiteiten organiseren voor de Nederlandstalige gemeenschap in Rome en omgeving, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

 

  • De Nederlandse en Vlaamse Uitleenbibliotheek

Bibliotheek RomeDe Uitleenbibliotheek was tot december 2016 gevestigd in het souterrain van het KNIR. Vanaf 2017 is elke woensdag van 10 tot 12:30 uur in de bibliotheekzaal van het KNIR (indien niet bezet) een selectie van ca. 250 boeken beschikbaar.

 

 Meer over de Stichting De Lage Landen.