Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek

biebWekelijks: woensdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur in de Bibliotheekzaal op de 1e verdieping van het KNIR (Via Omero 10-12, Rome), maar alleen als de ruimte beschikbaar is. Het is aan te raden altijd eerst even na te vragen: epauline@libero.it.
 

De Bibliotheekzaal is op 22 november weer beschikbaar.

 

Lidmaatschap: €10,00 per schooljaar, borgsom: €20,00.

 

Voorzetting Bibliotheek in afgeslankte vorm

Op 14 december 2016 was de Bieb voor het laatst in het souterrain van het KNIR open. Vanaf 2017 is er een kleine collectie van ca. 250 boeken beschikbaar in de bibliotheekzaal op de eerste verdieping van het KNIR. Er zijn prettige zitmeubels, er is een koffiemachine en bij mooi weer kan men op het aanpalende terras terecht.
 
Het Istituto Italiano di Studi Germanici heeft op 5 mei 2017 het grootste deel van de boekencollectie, die gedurende de laatste 35 jaar is opgebouwd, overgenomen. Nadat de boeken zijn gecatalogiseerd, zullen ze weer beschikbaar zijn op dit Istituto, in Villa Sciarra (kaart). 
 

Jeannette KochDe Uitleenbibliotheek ressorteert onder de Stichting de Lage Landen en wordt beheerd door vrijwilligsters. Coördinatrice is Prof. Jeannette Koch.

 

In januari 2016 zijn er nieuwe aanwinsten aan de collectie toegevoegd.